HomeProgrammma Vrije keuze wonen Gemist?RouteMedewerkers gevraagd
  

Donderdag 27 november

Het Humanisme van Benno Premsela.

Benno Premsela - binnenhuisarchitect, vormgever en voorvechter van de homo emancipatie.Met zijn betoverende etalages voor De Bijenkorf, praktische Loteklamp en gedurfde katoenen tapijt is Benno Premsela (1920-1997) bij het grote publiek bekend geraakt als markant binnenhuisarchitect Patek Philippe Replica en gerenommeerd vormgever van industriële producten. Zijn vele adviseurschappen op het gebied van kunst en cultuur droegen verder bij aan zijn naam als gezaghebbend vernieuwer.


Naast zijn beroepsmatige activiteiten zette Premsela zich in voor de emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in een tijd die er van gruwde.Zo was hij onder meer voorzitter van het COC in de jaren zestig.

Bert Boelaars heeft in een biografie het levensverhaal opgetekend van de markante Premsela. Cheap Replica Watches In het Humanitisch Café gaat Boelaars onder meer in op zijn rol van gedreven voorvechter van homo-emancipatie en het humanisme dat Premsela van huis uit mee kreeg.

Bert Boelaars (1952) studeerde sociologie en trad daarna in dienst van het Humanistisch Verbond. Als journalist is hij nu verbonden aan radioprogramma's van NPS en Humanistische Omroep. panerai luminor marina 1950 3 days replica
  
webdevelopment
K.A.M. HOSTING