HomeProgrammma Vrije keuze wonen Gemist?RouteMedewerkers gevraagd
  
De glazen mens   -   24 april 

De laatste dertig jaar is de wereld grondig veranderd.

Nut en efficiency zijn dominant geworden.  
Alles wordt berekend en gepland. alil-watches

De nieuwste loot aan de stam is de tomtomisering: de strategie om iedereen door te lichten en te monitoren. Overheid en bedrijfsleven krijgen steeds meer zicht op het privéleven van mensen: kinddossiers, camera’s, medische informatie.  Straks brengt de chipskaart voor het openbaar vervoer het reisgedrag ook nog in kaart. De Nederlandse overheid kent een grote verzamelwoede. Maar ook burgers zijn big brothers aan het worden met hun GSM’s, cameraatjes en toegang tot internet.

We leven meer en meer in een glazen samenleving.  Is dat erg? De humanist Joep Schrijvers schreef hier een indringend boek over: Het wilde vlees, de tomtomisering van de passionele mens.


Dr. Joep Schrijvers -  Schrijver en columnist
 
Joep Schrijvers (1957) is auteur van een aantal succesvolle boeken zoals ‘Hoe word ik een rat’. Zijn laatste boek is ‘Het Wilde Vlees de tomtomisering van de passionele mens’ (2006). Dr. Joep Schrijvers is schrijver en columnist. Hij is oprichter Cheap Replica Watches van de humanistische denktank in Nederland van een kritische groep verlichtingshumanisten én mede-initiatiefnemer van het virtuele museum voor kwetsende kunst.


"De Zingende Zeeleeuw”

Aert van Nes (Müllerpier)
Sint-Jobskade 140
3024 EN Rotterdam

 
  
webdevelopment
K.A.M. HOSTING