HomeProgrammma Vrije keuze wonen Gemist?RouteMedewerkers gevraagd
  

Salima Belhaj is fractievoorzitter van D'66 in Rotterdam en zakelijk leider van kunstcentrum De Appel, 29 jaar oud, vrouwelijk, allochtoon, heteroseksueel, moslima en humanist.

John Brobbel is humanistisch geestelijk raadsman,swiss replica watches 74 jaar oud, mannelijk, blank, homoseksueel en atheïstisch.

Twee mensen met een totaal verschillende achtergrond, maar met het Humanisme als bindende factor, gaan met elkaar in gesprek. Een open, eerlijk en écht gesprek, waarbij - in tegenstelling tot de vele politieke debatten - ook naar elkaar wordt geluisterd. Met het humanistisch gedachtegoed als uitgangspunt en met uiteraard de mogelijkheid voor aanwezigen om deel te nemen aan het gesprek, wordt geprobeerd een antwoord te geven op vragen als:

  • Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in zienswijze tussen humanisten en moslims?
  • Zijn we eigenlijk wel zo verschillend?
  • Wat kunnen moslims en humanisten van elkaar leren, voor elkaar betekenen?
  • Heeft het Humanisme een meerwaarde als het gaat om integratie?
  • Hoe gaan we op een gelijkwaardige manier met mensen uit een moslimcultuur en -religie om?

 

De uitkomsten van het gesprek liggen nog niet vast. Dat het een spannende avond wordt, staat al wél vast.     Het was zeker een geslaagde avond!
Wel heel frappant was dat een uur voor het gesprek de film van Geert Wilder te bekijken was replica watches . Daardoor moest Salima Belhaj na het gesprek snel met de taxi richting de studio van Nova om daar te praten over de bewuste film.
best swiss legendary diamond watches

  
webdevelopment
K.A.M. HOSTING