HomeProgrammma Vrije keuze wonen Gemist?RouteMedewerkers gevraagd
  

Wereldburgerschap. Goed idee? Belangrijk? Of juist niet?

Vrijdag 26 oktober in het humanistisch café.

Prinses Maxima is wereldburger. Maar hoe zit het met de rest van Nederland? Volgens Maxima zijn we allen wereldburger. Maar, volgens critici heeft prinses Maxima zich hooghartig opgesteld door te beweren dat iedereen wereldburger is. Zo'n uitspraak is kleinerend voor mensen die hechten aan het land waar ze wonen, zo luidt de kritiek.

Zijn wij allen wereldburgers in een geglobaliseerde wereld? Wat houdt zo'n uitspraak in? Wat wordt bedoeld met wereldburgerschap? Er is tenslotte geen wereldstaat waarvan we burgers zijn. Of, wordt alleen bedoeld dat we allen medemensen zijn? Maar waarom zeggen we dat dan niet? Waarom is er dan nog behoefte aan een term als wereldburger?

Het Humanistisch café nodigt alle Rotterdammers uit om te komen luisteren en mee te praten over dit thema. Dr. Rob Buitenweg, gespecialiseerd in mensenrechten en oud docent aan de Universiteit voor Humanistiek, houdt over dit thema een inleiding.


Het Humanistisch Café is een gezellig praatcafé,Audemars Piguet Replica Watches waar gediscussieerd wordt rondom een thema. Het is bedoeld voor iedereen, maar vooral voor mensen die het leuk en belangrijk vinden om anderen te ontmoeten door over de grenzen van de eigen directe leefomgeving heen te kijken. Omdat samen eten uitnodigt tot een gesprek met de ander, wordt er voor  €7,50 (inclusief drankje) een maaltijd geserveerd. Vanaf 18.00 uur is de bar open en om 18.30 uur kan een maaltijd naar keuze (ook vegetarisch) besteld worden.

De inleiding begint om 19.15 uur.

Cheap Cartier Replica

Cheap Replica Watches

Cheap Replica Watches

Cheap Hublot Replica

  
webdevelopment
K.A.M. HOSTING