HomeProgrammma Vrije keuze wonen Gemist?RouteMedewerkers gevraagd
  
Humanistisch Vormings Onderwijs

Lessen over leven en dood . . .

Zo noemde ooit een jongetje uit groep 4 de lessen humanistisch vormingsonderwijs [ hvo], die hij volgde op school.

Hvo wordt als keuzevak verzorgd in het openbaar basis- en voortgezet onderwijs. Men werkt vanuit humanistische uitgangspunten en stelt het kind als individu centraal. Er is aandacht voor alles dat een dat kind uniek maakt, maar tegelijkertijd voor dat wat ons allemaal verbindt met elkaar. In de hvo-lessen worden kinderen uitgedaagd om op onderzoek te gaan naar wat het leven nu allemaal de moeite waard maakt. Dat kan gaan over levensvragen – en weetjes, over geloven, culturen, achtergronden enz. Belangrijk hierin zijn hun eigen kijk erop ontdekken, keuzes erin leren maken en hun eigen beleving daarvanleren verwoorden en met elkaar delen. Kortom iedere les is een gezamenlijk avontuur rond een bepaald thema.

Met gebruikmaking van een grote variatie aan werkvormen ervaren en leren kinderen gezamenlijk iets over de betekenis van allerlei onderwerpen die hun leefwereld raken, en over hoe je met een open, vragende houding in het leven kan staan.


 
We kunnen wel spreken van een geslaagde avond! Met precies genoeg mensen werd er in groepen van ongeveer 6 personen een 'HVO les' gedraaid. Dit gaf naast de introductie over het HVO een leuke kijk op het geheel. Er werd dus ervaren hoe een 'les' eruit kan zien.
hellorolex.in
Hieronder nog 2 foto's van die avond.
  Meer info:
www.hvo.nl

  
webdevelopment
K.A.M. HOSTING